“Heerlijk, die verhalen over succesvolle mensen.” Vooral als je zelf al een tijdje behoorlijk in de puree zit: Je werk kwijt door reorganisatie, ziekte of omdat je zo’n manager hebt gekregen die je binnen no-time wil afserveren. Dan zit je op al die mooie verhalen niet te wachten.
Misschien heb je wat je nu is overkomen, voor het eerst meegemaakt. Ben je van nature best gelukkig met je werk geweest, liep het eigenlijk allemaal voorspoedig. En toch..

Wat te doen om weer je zaakjes op de rails te krijgen?
Wij redenenen bij TalentWerkt! altijd vanuit de persoon van de mens en wat die nodig heeft, niet als eerste vanuit de ambitie die no matter what moet worden gerealiseerd.

Toch is er een belangrijke les te leren van die super ambitieuze carrièremaker, gebrand op succes:
Maak een plan om je loopbaan steeds verder vorm en inhoud te geven! Er zijn er, die in periodes van 10 jaar denken of langer. De carrièremaker zet een zorgvuldig pad uit en loopt dat vastberaden en nietsontziend af. Hoe zouden wij dat op een wat meer bij ons passende manier kunnen doen?

Het is dan allereerst handig, goed stil te staan bij wie je bent en bij wat je in je werk wilt realiseren.
Heb je daarover ideeën gevormd (en soms kan een coach daar heel goed bij ondersteunen..) dan kun je beginnen aan het vormgeven van je plan.

In je plan werk je uit:

  • Het verder weg gelegen doel, je big picture over het soort werk, voor wie het resultaat van je werken bestemd is, wat het bijdraagt aan een organisatie, aan mensen voor wie jij er wilt zijn of aan de samenleving;
  • Jouw type werk gelet je talenten en reeds verworven kennis en vaardigheden;
  • Wat voor functie je zou willen vervullen om jezelf in te werken en ervaring op te doen, vóórdat je uitkomt bij het werkelijke beroep waarvoor je wilt gaan. We noemen dat onderdeel van je ontwikkel pad;
  • Wat je verder nodig hebt om dat pad stapsgewijs te realiseren. Denk hierbij aan:
  • opleiding
  • variatie in type werkzaamheden  en verantwoordelijkheden
  • organisatie van je feedback en
  • het sparren met mensen die hetzelfde werk doen en één stapje hoger

Zo maak je een Plan, zet je een route uit van A naar B of zoals ze in de informatiespotjes van Rijkswaterstaat zeggen:
Van A naar Beter.

Success-line2
Een Plan A èn een Plan B.
Bedenk echter dat je loopbaan Plan nooit in één rechte streep zal verlopen.
Er komen altijd nieuwe ‘uitdagende’ bazen voorbij, taakveranderingen, misschien zelfs aanbiedingen om wat anders te gaan doen. Vaak heb je veel te overwinnen en is het doorbijten om overeind te blijven. Het werkelijke loopbaanpad loopt in kronkels met af en toe een zijpad en zelfs zo nu en dan onderweg een behoorlijke knoop.

Dan is naast die uitgestippelde route van A naar B een tweede plan nodig: Je Plan B.
Dat plan is misschien nog wel het belangrijkst: Het houdt je op de been als het lastig wordt. Het biedt je een uitwijkmogelijkheid om je werkelijke doelen tóch met succes te bereiken!

Een echte carrièremaker .. zorgt dus altijd voor een Plan B!