Op dit moment spreken we heel veel mensen die graag een gratis Ontwikkeladvies 45+ willen ontvangen. Mensen met allemaal een andere achtergrond, opleiding en een andere werkervaring.

Ieder van hen heeft een specifieke vraag die deze Ontwikkeladviezen weer zo bijzonder maken.

Vanuit mijn achtergrond van leren en opleiden, maar ook van marketing is het niet meer dan logisch dat ik kijk naar je persoonlijke verhaal. In body & mind: Hoe zit je er bij, wat vertel je over je werk, wat zijn je wensen en hoe wil je die bereiken. Hier en daar zijn er overeenkomsten. De belangrijkste is wel, dat veel mensen met een langere werkervaring vanuit het patroon denken, dat er een werkgever is en een werknemer. Zij zien een duidelijk verschil: de ene partij gééft het werk en de ander.. moet het aannemen.

We zijn er zo aan gewend om op deze manier te denken; je bent nu eenmaal afhankelijk van die werkgever. Je moet om dat werk, die baan vràgen. En gaat de werkgever akkoord, dan is het:

  • Je krijgt een baan
  • Je krijgt een salaris
  • Je krijgt een opleiding
  • Je krijgt goede arbeidsvoorwaarden ..

Word ook werkgever! 

Wat je krijgt, kan je ook weer zo afgenomen worden. Zou je niet meer zo afhankelijk willen zijn van die werkgever, niet meer moeten afwachten of jij het lot uit de loterij blijkt te zijn en jij die baan krijgt? Vanuit onze ervaring weten we dat het anders kan. Dat je veel onafhankelijker kunt kijken naar de verhouding tussen werkgever en werknemer. En je daarmee ook minder vragend, nemend kunt worden. Dat je vanuit gelijkwaardigheid ook zélf een werk-gever kunt worden. Dat de andere partij jou graag in huis wil halen, je de baan wil bieden die jij wilt, dat je salaris ook daarmee klopt en dat jij kunt aangeven welke opleidingen jij wilt volgen.

Kan dat? Ja. Als jij weet waar je goed in bent, wat je de komende 3-5 jaar wilt en hoe die ene werkgever jou kan bieden wat jij nodig hebt; klinkt dat niet veel gelijkwaardiger? Dat klinkt veel meer als een aanbod, dat jij op tafel legt. Dan wordt het de werkgever die daar wat van mag zeggen. Je bent veel meer ‘in control’, veel onafhankelijker. Je hoeft veel minder te slikken. Het kan zijn dat die werkgever jouw aanbod niet wil accepteren. Pech voor hem, goed dat je niet bij hem in dienst treedt.

Moeilijk te geloven? Ik kan het mij voorstellen dat je twijfelt.

Ja, het vraagt om een andere mind-set, de bereidheid jezelf tegen het licht te houden en de stappen te willen zetten om ook daadwerkelijk zèlf de baan te kiezen bij de werkgever waar jij wilt werken. Je leert in jezelf te geloven. En je zult er op uit moeten. Bij ons kun je komen leren en oefenen. Vertrouwd, veilig en plezierig. Alles begint met je eerste stap.

Wil je ook geloven in de boodschap: “Er zijn geen werknemers meer, alleen nog werkgevers”?

Kom maar op dan. Fijne dag!

Paul

 

Let op: Wil jij ook een Ontwikkeladvies 45+? Het is een speciaal 100% gesubsidieerd traject voor mensen van 45+ die minimaal 12 uur per week werkzaam zijn. Wel snel zijn, voor de subsidie geldt: op=op! Val je niet in deze doelgroep, dan helpen wij je ook met een speciaal aanbod. Wij laten niemand in de steek.